Kuno Kjaerbye Komponist

Omfavn Ordet

OMFAVN ORDET er skabt i et samarbejde mellem Kuno Kjærbye og Stine Rejnholdt, og skal i efteråret 2016 virkeliggøres i et huskunstnerforløb i Hjørring og Aalborg. Her vil ialt 250 musikskole- og folkeskole-elever sammen indgå i en kunstnerisk og skabende proces over tre måneder.

Gennem en undersøgelse af sproget som først og fremmest et klangligt fænomen skabes lydkunst, der også omsættes til billeder, musik, nye digte og bevægelseskunst. Vi eksperimenterer med deltagernes sprog, og udsætter sproget for kunstneriske eksperimenter: ordenes lyd, lydenes musik, lydenes bevægelser og lydenes visuelle udtryk.

Hvilke kunstneriske udtryk får et dansk ord, når vi skræller betydningen af? Hvilke udtryk får arabiske ord, når vi hører dem, blottet for betydning for os som danskere? Ved at undersøge sproget og skrifttegnet fralagt sin betydning men kun som klang og form får vi adgang til nogle forståelser for de enkelte nationaliteters mentalitet, og møder de fremmede sprog som sansninger, som vi kan undersøge kunstnerisk. Der arbejdes således med de dybere erkendelseslag i sproget, som kan forstås i det intuitive /skabende rum.