+45 41 44 19 59 mail@kunokjaerbye.dk

KUNST OG MUSIK

Hele mit liv har jeg sammenkædet visuel kunst med musik. Det er ret enkelt min far Herold G Kristensen (1930-2014) var kunstmaler, nogle af de første koncerter jeg gav var til ferniseringer af hans udstillinger. Her kan jeg særligt huske én september 1981 på Den Fire Udstillingsbygning, hvor jeg spillede J.S. Bachs C-dur sonate for soloviolin.

At sammensmelte min fars billedværk med den fri musik opstået i nuet som ensemblet Crucible står for, var oplagt: Herold GK, som han tit bramfrit kaldte sig selv, hørte faktisk optagelserne en solsrig dag i Nakkehage, hvor han tilbragte sine somre – “det lyder som den farve, jeg ville sætte“.

Ditte Soria har animeret og tolket kultegninger af min far på sin helt egen vis i Crucibles ‘Seven’:

Crucible

Kuno Kjærbye – violin
Kent Carter – double bass
Benjamin Ømann – percussion
Crucible (smeltedigel) er fri impro-musik, skabt i øjeblikket udenfor nogen egentlige aftalemønstre.
Optaget marts 2011

Jeg fik meddelse om min fars død i et tætpakket tog ligeved Trekroner Station på vej hjem til Roskilde. Midt i al larmen kom temaet ja nærmest hele satsen til Transition i et klangligt syn, og jeg skrev den ud for klarinet, bratsch og klaver i værket Temperance (mådehold), uropført i 2015 af John Kruse, klarinet, Anette Slaatto bratsch og Christina Bjørkøe klaver.

Billeder af Herold G. Kristensen

Herold G. Kristensen 1930-2014, en af sin generations meget anerkendte kunstnere, arbejdede hele sit liv med, hvordan naturens farveskalaer kan gendigtes. En nærlæsning af fragmenter, transparente strukturer og bevægelser på olie og lærred, sandkorn eller blad fra træ, set i mikroskop og foldet ud i stort format – et åbent himmellandskab, som han kaldte nogle af sine billeder.